2021 Noel Sezonu Alışveriş Trendleri

Bu yazıda 2021 Noel sezonu tüketici eğilimlerine hızlı bir bakış atacağız. Bakalım online alışverişte bu sene sonu durum ne olacak?

1. Online Alışveriş Hız Kesmiyor

Aşılar yaygınlaşmasına rağmen covid riski hala devam ediyor. Karantina uygulamaları kalksa bile insanlar virüse maruz kalmaktan tedirginlik duyuyor. Bu yüzden bu seneki Noel döneminde de müşteriler online alışverişe yoğun ilgi gösterecek. Shopkick tarafından 23.000 ABD’li tüketici arasında yapılan araştırmada katılımcıların %41’i Noel alışverişini online yapacağını belirtmiş.

2. Bu Sene Daha Çok Harcama Yapılacak

Shopkick’in aynı araştırmasında, Noel alışverişi yapacak olanların %15’i bu sene geçen seneye göre daha çok harcama yapacaklarını belirtmişler. Z jenerasyonunun (1997’den 2012’ye kadar doğanlar) %26’sı ise bu sene geçen seneye göre daha yüksek bir bütçe ayırmış ve daha çok kişi için alışveriş yapacaklarmış. Tam olarak söylemek gerekirse, genel olarak bu sene daha çok harcama yapacağını söyleyenler Noel alışverişine $600-$1200 arası ayıracaklarmış.

En çok harcamanın yapılacağı ilk 4 kategori hangisi?

Giyim – %31

Elektronik – %21

Oyuncak & Video Oyunları – %19

Ev Gereçleri – %11

Görsel: Julia Larson Pexels

3. Alışverişler Erken Başlayacak

Geçen sene tüketiciler hem kalabalıktan kaçınmak hem de stoklar tükenmeden yetişebilmek için alışverişe erken başlamıştı. Bu sene de benzer eğilim bekleniyor. Hatta anket katılımcılarının %22’si bu sene geçen seneye göre daha da erken bakınmaya başlayacaklarını bildirmiş.

Tüketiciler alışverişe ne zaman başlamayı planlıyorlar? (Tarihleri yazının sonunda.)

Black Friday-Cyber Monday arası – %27

Şükran Günü’nden Önce – %25

Black Friday – %15

Cadılar Bayramı’ndan önce – %10

4. Müşteriler Sadece Fiyata Bakmıyor

Sadece iyi fiyat ve kaliteli ürün değil, satıcının sunduğu ek avantajlar da satın alma kararını olumlu etkiliyor. Ankete katılan alıcıları en çok cezbedenler şu şekilde:

Ücretsiz kargo ve iade – %94

Hızlı teslimat – %60

Esnek iade politikası – %31

Şimdi al, sonra öde seçenekleri – %19

Kaynak: Payoneer

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir